kvatcimer

KÖSZÖNTÖM KÜLSŐVAT HONLAPJÁNAK LÁTOGATÓIT!

 

Már több mint húsz éve koptattam Buda macskaköves utcáit, amikor először érkeztem 1971-ben látogatóba Külsővatra. Rekkenő meleg nyári nap volt, a levegő remegett az út aszfaltja felett. A ház, ahova érkeztem kellemesen hűvös volt, évszázados falai a tökéletes nyugalmat sugározták. A kéményen gólyák kelepeltek, a kertből madárének hallatszott. Árnyas fasoron át egy kis sétával a Marcal folyóhoz érkeztem. Tiszta, hűvös vize, enyhe sodrása nagyobb élvezetet nyújtott, mint az addig ismert Balaton. Ideális világ!

            Újabb évek múltak el, és a külsővati templomban volt az esküvőnk, feleségemmel Budapestről ide költöztünk, életünket és ezzel munkámat is végleg ehhez a faluhoz kötöttem. Fiaim itt nőttek fel, és külsővatiként ismerték meg a nagyvilágot. Választott községem 2010 őszén immár másodszor adott lehetőséget arra, hogy polgármesterként háláljam meg az itt élő, engem befogadó embereknek azt a sok szeretetet, kedvességet, és életbölcsességet, amit tőlük kaptam.

            Célkitűzésem, hogy Külsővat másnak is olyan nyugodt, kényelmes, korszerű, biztonságos és semmivel fel nem cserélhető otthona legyen, amilyen nekem volt az elmúlt negyven év alatt.

            A megújult honlapunk által kívánom tájékoztatni, szolgálni a vati polgárokat, és nem kevesebb lelkesedéssel keresem a kapcsolatot a világ bármely pontján élő, és Külsővatot magukénak érző emberekkel. Gyűjtöm, és itt adom közre a múltat idéző képeket, filmeket és hangfelvételeket. Az archívumban ismét olvashatók lesznek a Vati Hírek megjelent számai.  A múlt megidézése mellett a legfrissebb felvételeket is elérhetővé kívánom tenni.

            Az Önkormányzat munkája nyomon követhető a közreadott jegyzőkönyvek által, elérhetők a nyomtatványok, és olvasható minden közérdekű adat. Lehetőséget adunk a véleményeknek, és megtalálható az összes elérhetőségünk.

            Remélem, a honlap kitágítja Külsővat község határait, összekapcsolja az itt élőket a távolabbra költözöttekkel, az időseket a fiatalokkal, és az összetartozás öröme mindannyiunk életét boldogabbá fogja tenni!

 

Külsővat, 2012. tavasza

Aczél Péter  polgármester

http://videoportre.hu/aczelpeter

 

 

 

 

Köszöntő letölthető formátumban.

Go to top